Bezoek CBS Marimba uit Spijkenisse

Op 23 november kwam groep 3 van CBS Marimba uit Spijkenisse langs op molen de Arend.

In het kader van hun project “Van graankorrel tot brood” vonden de juffen het een goed idee om de molen hierbij te betrekken, want zonder meel kun je geen brood bakken. En dus kwamen er 18 kinderen van groep 3 een kijkje nemen, samen met 2 juffen en een aantal ouders.

Na een praatje beneden kregen de kinderen een rondleiding van Joop en Arie en mochten ze op een handmolen zelf wat graan malen en dat ook mee naar school nemen. En uiteraard was het reuze spannend om te helpen om de molen te stoppen en weer te laten draaien.

De kinderen waren goed voorbereid, want op een gegeven moment vroeg een van hen: “Waar zit eigenlijk het kropgat?” Gelukkig maar dat molenaar Arie dit nog van zijn opleiding wist!

Al met al voor de kinderen een mooi moment en voor de rondleiders een leuke belevenis.

Deel dit bericht