Molenstichting ontving cheque van Rabobank

Onlangs ontving Stichting Molenbehoud Nissewaard tijdens een feestelijke bijeenkomst uit handen van 2 dames van de Rabobank een cheque ter waarde van ruim 1350 euro. Dit bedrag werd uitgereikt in verband met deelname aan de actie Rabo Club Support. Leden van de bank konden hun stem uitbrengen op 3 favoriete clubs of instellingen.  Mede als gevolg van een flyeractie door diverse vrijwilligers zijn er veel stemmen uitgebracht op molen de Arend te Zuidland, met bovengenoemd resultaat. Het bedrag zal worden besteed aan funderingsherstel van de molen. Hier wordt al geruime tijd voor gespaard en deze actie helpt aardig mee. Maar we zijn er nog lang niet en het bestuur is naarstig op zoek naar subsidieverstrekkers.

Naast de Arend beheert de stichting ook molen de Hoop in Abbenbroek. Van deze molen moeten beide roedes, het stalen gedeelte van de wieken, op korte termijn worden gerestaureerd en dat is een behoorlijke (onverwachte) aanslag op het huidige budget. Hiervoor wordt gezocht naar sponsors en donateurs, naast een te verwachten subsidie van RCE en Provincie Zuid-Holland. Door de ontdekte scheur in de binnenroede staat de molen al geruime tijd stil, in afwachting van beschikbaarheid van een restaurateur. Wilt u ook, dat deze historische monumenten behouden blijven voor de toekomst, meld u dan aan als donateur/windvanger. De molens zijn een blikvanger en horen bij de dorpen. Neem contact op via info[at]molensnissewaard.nl om verdere inlichtingen te krijgen. U kunt ook de Arend op zaterdag bezoeken voor informatie en eventueel het kopen van bakproducten.

Deel dit bericht