Pletmolen gereviseerd

Gereviseerde pletmachine met scharnierende trechter Gereviseerde pletmachine met scharnierende trechter

Een van onze vrijwilligers is de afgelopen periode bezig geweest om de bestaande pletmolen te reviseren omdat deze onderhevig was aan slijtage en redelijk veel morste. De pletmolen wordt gebruikt om lijnzaad, muesli en havermout te pletten. Bij de revisie zijn alleen de pletrollen met tandwielen en lagers en de oorspronkelijke aandrijfmotor gehandhaafd en zijn de overige onderdelen vernieuwd. Dankzij deze revisie kan de pletmolen er voorlopig weer tegen aan en is deze nog makkelijker in gebruik geworden door het geïntroduceerde scharniermechanisme van de trechter. Hieronder zijn de foto’s te zien van de oude pletmolen en de stappen om tot een gereviseerde versie te komen. Klik op een foto voor een vergroting.

Deel dit bericht